Oma väylä – kuntoutus

lloisia uutisia! Aurinkosilta löytyy Kelan Oma Väylä kuntoutuksen palveluntuottajana.
Aurinkosillalla työskentelee moniammatilinentiimi.
Terveydenhuollon ammattilaisena Merja toteuttaa sairaanhoitajan tapaamiset kuntoutuksen aikana.
 
Paikoista yms. lisätietoa voit kysyä koordinaattoriltamme:
Valtteri Rantanen, p. 0406299562
Tai Merja Isomäki p.0409676798, merja.rekowski@aurinkosilta.com
 
Mitä Oma Väylä on:
Oma väylä -kuntoutus on neuropsykiatrista kuntoutusta, joka on kohdennettu opiskelemaan tai työelämään tähtääville tai siellä jo oleville 16–29-vuotiaille nuorille. Yksilö- ja ryhmätapaamisten tavoitteena on kehittää opiskeluun ja työelämään tarvitsemiasi valmiuksia ja taitoja.
Voit hakea Oma väylä -kuntoutusta, jos sinulla on todettu jompikumpi seuraavista:
autismikirjon häiriö ilman kognitiivisen kehityksen häiriötä (Aspergerin oireyhtymä)
aktiivisuuden ja tarkkaavuuden häiriö (ADHD tai ADD).
Lisäksi tarvitset tukea opinnoissa tai työelämässä, ja sinulla vaikeuksia sosiaalisissa taidoissa tai arjen hallinnassa.
Neuropsykiatrisen häiriön lisäksi sinulla voi olla todettu jokin psykiatrinen häiriö. Psyykkisen vointisi tulee kuitenkin olla riittävä, jotta voit suoriutua opinnoista tai töistä.
Lisää tietoa ja kuntoutukseen hakeutuminen
 
 

Hei! Olen Valtteri ja toimin koordinaattorin roolissa Oma väylä -kuntoutuksessa. Tehtävänäni on varmistaa, että asiakas ja kuntoutuksesta vastaava ammattilainen löytävät toisensa ja kuntoutus tapahtuu asianmukaisesti. Vaikken nykyisessä roolissani kuntoutusta toteutakaan, olen työskennellyt lähes vuosikymmenen lastensuojelussa eri tehtävissä, joten omaan hyvän käsityksen myös kuntoutuspalvelujen sisällöistä.

Minut löytää useasti Aurinkosillan toimitiloilta mietteisiini vajonneena. Tunnistat minut huolestuneesta ilmeestäni ja tatuoiduista käsivarsistani. Tätä ilmettä ei kuitenkaan tule säikähtää, sillä olen vain todennäköisesti jäänyt pohtimaan jotakin avaruusmatkailuun liittyvää dilemmaa. Teet siis vain palveluksen, kun tulet jutustelemaan tai tiedustelemaan vaikkapa Aurinkosillan toiminnasta!

 
Oma Väylässä toimii Nuotti-valmennuksesta tuttu Jenna, joka on kuntoutusohjaaja:
” Olen lempeä, kuunteleva ja kannustava, liikuntaa ja musiikkia rakastava kuntoutusoptimisti, jolle asiakaskohtaamiset ovat työn suola. Ajattelen että hyvinvointi rakentuu toiminnallisen arjen kautta. Pienetkin onnistumiset ovat tärkeitä ja rakentavat pienistä puroista virtaavaa ja eloisaa jokea.
Mielestäni onnistunut kohtaaminen nuoren kanssa koostuu tasavertaisuuden ja kuulluksi tulemisen kokemuksesta, oivalluksista, kannustamisesta sekä vahvuuksien ja mielenkiinnon kohteiden löytymisestä. Työotteeltani olen hyvinkin ratkaisukeskeinen, eli ajattelen että vastaukset löytyvät ihmisestä itsestään, joskus tarvitaan vain pientä opastusta viitoittamaan tietä omaa polkua kohti.
Koulutukseltani olen kuntoutuksen ohjaaja (AMK) ja humanistisen tieteen kandidaatti. Lisäksi valmistun joulukuussa 2022 ratkaisukeskeiseksi neuropsykiatriseksi valmentajaksi. Työkokemusta minulta nuorten parista minulta löytyy mm. ammatillisesta kuntoutuksesta, psykiatrisesta erikoissairaanhoidosta, aikuissosiaalityöstä, hanketyöstä sekä vapaaehtoistyöstä.
Mennään unelmia ja tavoitteita kohti yhdessä! ”
Jennan yhteystiedot:
p. 045 8030420
 

Moniammatillisessa tiimissäsosiaaliohjaajana toimii Jussi:
Hei! Olen Jussi, perheenisä ja maailman ihmettelijä Tampereelta. Olen tehnyt laajalti sosiaalialaa 17 vuoden aikana. Ratkaisujen löytäminen ja yhteiset ”ahaa-elämykset” ovat mielestäni parhaita hetkiä työssäni. Nämä syntyvät aidon kuuntelemisen ja asioiden äärelle yhdessä pysähtymisen.
 
Yhteydenotto WhatsApp viestein 
p.045-141 8923

Moniammatillisessa tiimissä erityisopettaja toimii rauhallinen ja aurinkoinen Satu:

Moi, olen Satu Kuusisto, kahden teinin ja yhden vauvan äiti sekä erityisluokanopettaja ja nepsy-valmentaja Tampereen keskustan tuntumasta. Vannoutunut ympärivuotinen työmatkapyöräilijä, innokas harrasteuimari ja hyvässä seurassa pitelemätön jalkapallofani.

Työssäni uskon yhdessä oivaltamiseen sekä toisen ihmisen rauhalliseen ja kunnioittavaan kohtaamiseen.

image0.jpeg

Moniammatillisessa tiimissä psykologina toimii Henna:
Hei! Olen psykologi, ja tulet tapaamaan minut ainakin kerran Oma väylä -kuntoutuksesi aikana. Olen helposti lähestyttävä ja asiakkaan kohtaaminen on minulle tärkeää jokaisella tapaamisella. Tullessasi tapaamiselle, voit tuoda sinulle tärkeitä aiheita keskusteluun ja kysyä mielessäsi olevia asioita. Tervetuloa!
Merja tekee yhteistyössä Rauni ja Jukka Aaltonen Oy:n kanssa Kelan myöntämän Oma väylä – kuntouksessa ja pitää heille myös sairaanhoitajan vastaanottoa.

Raunista ja Jukasta lisätietoa:

Oma väylä